jaloezieën
En waar wordt geleefd zijn mensen. Mensen die hun eigen stijl hebben en voorkeur voor inrichting van hun leefomgeving. Of het nu een modern ingericht huis betreft of een authentieke boerderij voor elke stijl is wel iets te bedenken. Keukenblokken van graniet of van zwaar eiken, tafels van steen of van glas, statige bordeauxrode gordijnen of robuuste jaloezieën. Hoe je het ook in wilt richten en wat je smaak ook mag zijn. Raamdecoratie is een must voor elk huis. Laten we ons daar eens wat verder in verdiepen wat zoal de voordelen zijn van raamdecoratie.

Je eigen stijl

Of je nu als eerste je raamdecoratie monteert of pas na de inrichting van je huis. Je kan er geheel je eigen stijl aangeven die bij je interieur past. We hebben een kijkje genomen op ilumio.nl om wat voorbeelden te bekijken. Stel je richt het landelijk in dan zijn er opties zoals houten jaloezieën om te overwegen, maar ook stevige lange gordijnen zouden daar prima bij passen. Een zakelijke moderne look? Grijze rolgordijnen zijn dan een degelijke optie. Ga je liever voor een casual look dan is vitrage een ideale optie. Welke stijl je inrichting ook heeft met je raamdecoratie kan je er nog een extra element aan toevoegen naar je eigen smaak. Ook ideaal om op zijn tijd eens te vervangen voor een andere look in je huis.

Privacy gegarandeerd

Wat ook een mooie bijkomstigheid is van raamdecoratie is dat je privacy creëert wanneer je dat nodig vindt. In je woonkamer maar ook elke andere kamer van je huis. Even geen zin in inkijk? Doe de gordijnen dicht. Wil je wel wat zicht maar geen inkijk? Trek je plisségordijn een stuk omhoog of omlaag. Een net niet momentje? Draai je jaloezieën een stukje open of dicht. Met raamdecoratie is het altijd privacy gegarandeerd en dat niet alleen. Ga je een paar dagen weg of op vakantie dan draai je alles dicht tegen pottenkijkers. Net eens iets prettiger gevoel als je van huis bent.

Licht in de duisternis

Raamdecoratie heeft ook als voordeel dat je zelf bepaalt hoeveel licht je in huis krijgt. Ben je een uitslaper die wakker wordt van het minst of geringste straaltje licht in de ochtend? Dan zijn verduisterende gordijnen de beste optie voor je. Ilumio.nl heeft ze in vele maten en kleuren. Bepaal je zelf graag de hoeveelheid licht die door je ramen komt? Dan kun je kijken naar jaloezieën en lamellen. Deze raamdecoratie heeft het voordeel dat je zelf bepaalt hoe ver je ze opendraait en op die manier de hoeveelheid licht bepaald die bij je binnen schijnt. Wil je privacy en licht tegelijkertijd? Dan zijn inbetween gordijnen de beste keus. Op die manier heb je weinig inkijk maar wel prima lichtinval en kunt zelf wel naar buiten kijken maar voorbijgangers amper naar binnen.

Alle voordelen in beschouwing genomen is raamdecoratie zeker de moeite waard! Varieer, stijl naar eigen smaak en creëer privacy en lichtinval wanneer je wilt.