wandelschoenen

Je kent het vast, je hebt een heerlijke wandeltocht of vakantie gepland en je komt er op het laatste moment achter dat je eigenlijk nog wandelschoenen nodig hebt. Toch onderschat je hoe belangrijk wandelschoenen eigenlijk zijn. Vervolgens ga je toch op pad zonder een paar mooie wandelstappers. Het gevolg hiervan is vaak dat je wandeltocht een stuk minder plezierig uitpakt dan je zou willen. Om deze veel gemaakte fout te voorkomen vertellen we je graag alles over het nut van wandelschoenen. Benieuwd? Lees dan vooral lekker verder.

Wandelschoenen geven je lichaam rust

Wandelschoenen zijn voorzien van een perfecte zool voor het opvangen van trillingen tijdens het wandelen. Hierdoor krijgt je lichaam een stuk minder te verduren dan met normale schoenen. Normaal krijgen je knieën, rug en nek per stap een dreun. Dankzij een goed paar wandelschoenen zorg je ervoor dat zo’n dreun lang zo hard niet aankomt. Wandelschoenen voorkomen dus niet alleen overbelasting van je voeten, maar ze zorgen er zelfs voor dat je gehele lichaam een wandeltocht een stuk langer kan volhouden.

Meer grip dankzij wandelschoenen

Wandelschoenen geven jou veel meer grip dan normale schoenen. Natuurlijk verschilt het wel per wandelschoen hoeveel grip je nodig hebt. Om erachter te komen welke wandelschoen geschikt is voor jouw wandeltocht bestaat er een ABCD-systeem. Zo zijn de A-modellen ideaal voor korte wandelingen over platte ondergronden. De C-modellen zijn dan weer een stuk geschikter voor uitdagendere tochten in de bergen. Dit profiel is dan ook een stuk stugger. Daarnaast bezitten kwaliteitswandelschoenen vaak een zool van rubber en kunststof. Dankzij deze combinatie heb je veel meer grip en loop je een stuk soepeler dan bij andere schoenen.

Wandelschoenen een stuk stabieler

Wandelschoenen lopen een stuk stabieler dan normale schoenen. Dit hebben ze te danken aan hun stevige cambreur. Dit is de plaat tussen de hiel en voorvoet. Dankzij deze plaat krijgen je voeten nog meer rust. De cambreur vangt namelijk alle klappen op tijdens het wandelen. Benieuwd waar je de beste wandelschoenen en campingstoelen kan vinden? Dan raden wij kampeerhal Roden aan!