verzekering

Als je een auto voor de deur hebt staan, ben je hier maandelijks het nodige geld aan kwijt. Je moet de brandstof betalen, je moet wegenbelasting betalen, je moet de verzekering voor jouw auto betalen en je hebt ook nog met onderhoud te maken.

Wil jij graag de kosten voor jouw auto maandelijks zo laag mogelijk krijgen? Dan is het onder meer interessant om autoverzekeringen vergelijken. Door de verschillende verzekeringen te vergelijken, kun je voortdurend het nodige geld besparen. Maar, op welk moment in het jaar kun je nou het beste overstappen?

Let op de opzegtermijn

Allereerst willen wij je aanraden om goed naar de opzegtermijn te kijken. Bij sommige verzekeringsmaatschappijen heb je namelijk met een opzegtermijn te maken. Ook is het zo dat je bij sommige maatschappijen pas na bijvoorbeeld 12 maanden weer over mag/kan stappen.

Bij het afsluiten van een nieuwe autoverzekering is dit sowieso iets waar je goed op moet letten. Als je een interessant aanbod van een andere maatschappij voorbij ziet komen, wil je immers zonder moeilijkheden over kunnen stappen.

Aan het einde van het kalenderjaar

Veel mensen kiezen ervoor om aan het einde van het jaar over te stappen naar een andere zorgverzekering. Sowieso is dit een ideale periode om over te stappen; aan het einde van het jaar kun je dus ook prima overstappen naar een andere verzekeringsmaatschappij voor jouw auto.

De meeste maatschappijen stunten richting het einde van het jaar ook met kortingen. Zo kun je mogelijk maandelijks 5% extra korting krijgen of krijg je bijvoorbeeld de eerste maand volledig gratis. Veel maatschappijen doen er in ieder geval alles aan om jou als klant aan te trekken, zoals ook bij bijvoorbeeld SNS het geval is.

Als je een andere auto gekocht hebt

Heb je een andere auto gekocht? En heb je jouw huidige auto direct ingeruild? Dan is het zaak om de verzekering over te zetten naar jouw nieuwe auto. Aangezien dit een andere auto betreft, moet je hier een nieuwe verzekering voor afsluiten. Een ideaal moment dus om autoverzekeringen met elkaar te vergelijken en direct de beste autoverzekering uit te kiezen!