vakantie

Het gedeelte van Andalusië dat aan de Atlantische oceaan grenst, wordt de ‘Costa de la Luz’ (de kust van het licht) genoemd. Deze is aanmerkelijk minder druk dan de Costa del Sol en trekt een ander soort toeristen. De Costa de la Luz begint bij Tarifa, het windsurfparadijs van Europa dat op slechts 14 kilometer van Marokko ligt. Hier worden de wereldkampioenschappen windsurfen gehouden. Tarifa is niet groot, maar vanwege de vele alternatieve jongeren heeft het oude Moorse stadje een buitengewoon relaxte sfeer met sfeervolle barretjes, eettentjes, (surf)winkels en een flink aantal campings.

Hoe ziet het gebied eruit?

Dit gebied wordt gekenmerkt door een tamelijk stevige wind, brede zandstranden met duinen, graslanden en dennenbossen. Daarnaast zijn er meerdere natuurgebieden waaronder natuurlijk het nationaal park en rivierdelta La Doñana en natuurgebied Parque Natural del Acantilado y Pinar de Barbate (2000 hectare groot). Deze kust is erg geliefd bij de vele trekvogels die hier broeden.

Leuke vissersdorpjes

Verder zijn er een aantal kleine vissersdorpjes; visserij is de belangrijkste bron van inkomsten in dit gebied. Met name El Puerto de Santa Maria en Sanlúcar de Barrameda (bekend om z’n paardenraces op het strand in augustus) zijn leuke plaatsjes met een authentieke sfeer. Cádiz (de oudste stad van Europa) en Huelva zijn de enige steden die aan de kust liggen.

Wat heeft Andalusië nog meer te bieden?

Andalusië is een prachtig stukje van Spanje met geweldige bezienswaardigheden en mooie steden en dorpjes. Hieronder vind je onze top-5 plaatsen in deze regio:

 

  1. Alhambra: onder andere bekend van het grootse Rode Paleis
  2. Cádiz: een prachtig havenstadje dat soms doet denken aan een Cubaanse stad
  3. Córdoba: ook wel de warmste stad van Europa genoemd. Goed te combineren met een trip naar Sevilla
  4. Frigiliana: een schattig klein dorpje met een een geweldig uitzicht
  5. Granada: een bijzondere stad met vele mooie pleintjes, oude gebouwen en een geweldige kathedraal.