new york

Heb je heel Europa inmiddels al uitgespeeld wat betreft stedentrips? Wil je een keer echt iets anders? Overweeg dan eens om New York te bezoeken. Deze wereldse stad is echt wel even wat anders dan de gemiddelde stad in Europa en daardoor absoluut de moeite waard om een keer te bezoeken. Je zult je ogen uitkijken aan de gigantische wolkenkrabbers en commerciële uitingen. In the city that never sleeps zul je je voelen alsof je in een film zit. Het is namelijk in het echt precies zoals je altijd op tv ziet. Daarnaast is het ook helemaal niet zo duur als je wellicht zal denken. Voor een paar honderd euro heb je al een vliegticket en kun je al rondlopen op Times Square. Ben je al overtuigd? of wil je graag meer weten over wat te doen in New York? Lees dan even verder. 

Times Square

Allereerst is het een must om Times Square te bezoeken wanneer je in New York bent. Times Square is wereldberoemd en staat bekend om de gigantische billboards en de levendigheid, zowel overdag als ‘s nachts. Het is hier nooit stil of rustig. Je vindt hier overal winkels en cafes. Erg leuk dus om een paar uurtjes door te brengen. Tevens kun je hier met je eigen ogen zien waar elk jaar met oud en nieuw de bal drops. Je zal de plek meteen herkennen vanuit honderden films die op Times Square opgenomen zijn. 

Het Vrijheidsbeeld

Verder is het ook een must-see om het vrijheidsbeeld een in het echt te zien. Deze staat momenteel ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO, wat al maakt dat deze onmisbaar is om een keer te bezoeken. Lady Liberty staat voor de vrijheid. Je kan het beeld vanaf een afstand bekijken of naar Ellis Island varen om het van dichtbij te bezoeken. Mocht je echt enthousiast zijn, dan kun je zelf in het beeld klimmen tot de kroon.

 

round Zero

Ground Zero is de gedenkplek voor misschien wel de donkerste dagen uit de geschiedenis van New York. Waar hier eerst de Twin Towers stonden is nu een gigantisch monument te vinden met de namen van de slachtoffers. Hoewel New York een drukke stad is, zul je merken dat het op deze plek toch akelig stil is. Erg indrukwekkend om te bezoeken.

Central Park

Het komt niet vaak voor dat midden in een stad nog zoveel groen te vinden heeft, maar New York heeft het. Central Park is een gigantisch park midden in New York. De stad is als het ware hier omheen gebouwd, wat maakt dat Central Park gezien kan worden als het hart van de stad. Hier kun je even tot rust komen en genieten van het prachtige groen. Er is zelfs een kleine dierentuin in het park. De ideale plek voor een lekkere picknick!

Buiten deze vier hoogtepunten van stad zijn er nog veel meer dingen te zien en te doen in New York. Wil je hier meer over weten? Kijk dan ook eens bij de mooiste bezienswaardigheden in New York